Back to top

Pobude in pisma

Videnje poti v slovensko energetsko neodvisnost v novem mandatu Vlade RS

 
Videnje poti v slovensko energetsko neodvisnost v novem mandatu Vlade RS
 
Previharili smo Cerarjev mandat brez enega koraka v smer energetske neodvisnosti in sedaj smo na podobni poti. Stranka AB je vsaj z besedo v svojem volilnem programu omenila energetsko
neodvisnost, Levica pa v svojem volilnem programu namenjenem varovanju našega okolja.
 
In kakšna je naša realnost ? Dve tuji organizaciji ( WWF iz Avstrije nasprotuje gradnji HE na Savi in WWF iz Zagreba nasprotujejo gradnji HE na Muri).

Zakon o odpravi neumnosti!

V teh dneh se kar vrstijo predvolilna srečanja posameznih političnih strank, ki želijo sodelovati v volilnem nabiranju glasov za vstop v parlament. Vse predstavljajo tudi svoje volilne obljube, kaj želijo izvesti, če jim uspe prestopiti volilni prag.

V teh dneh je po naši deželi zakrožila informacija, koliko subvencij naša država podeli porabnikom fosilnih energentov in koliko podeli za izvajanje ukrepov za zmanjševanje toplogrednih emisij.

Dobrobiti od fotovoltaik si razdelimo uporabniki omrežja

Mag. Valenčič je v intervjuju med drugim povedal: "Cilji EU o zmanjševanju emisij ogljikovega dioksida so čista norost in absolutno neizvedljivi, prej kot bomo to razumeli, manj bo bolelo, ni pa nikakršnih izgledov, da bi se to kmalu zgodilo. Še enkrat malo za šalo pa še bolj zares: premog je gorivo prihodnosti za proizvodnjo elektrike, če premoga ne bomo kurili, tudi prihodnosti ne bo."

Kadar nočemo videti lastne prihodnosti...

Vstopamo v čas, ko bomo pričeli menjati energente za pogon naših vozil in bomo slej kot prej prešli na rabo električne energije. Cilj imamo vsi skoraj enak, razlika pa se ustvarja v naši pripravljenosti na takšne spremembe. Pričakovali bi, da bo naša država delala velike korake, saj državna inštitucija (Eko sklad) dela velike korake v to smer s podpiranjem nakupa (subvencioniranjem) električnih vozil.

POBUDA za ZAMENJAVO ELEKTRIČNEGA GRELNIKA VODE S TOPLOTNO ČRPALKO

ZENS začenja s vseslovensko akcijo ozaveščanja o pozitivnih učinkih zamenjave električnega grelnika vode s toplotno črpalko.

Osnovni namen naše akcije je seznanjanje širše javnosti, predvsem lastnikov individualnih in večastanovanjskih objektov, upravnikov zgradb in deležnikov na področju energetike o možnostih bistvenih dolgoročnih prihrankov, ki jih ponuja zamenjava električnega grelnika vode s toplotno črpalko. 

Več o naši pobudi in konkretnih izračunih zamenjave električnega grelnika vode s toplotno črpalko si preberite med našimi novicami.

Strani