Back to top

Pobude in pisma

Drugorazredni državljani: stanovanjski bloki in možnost sprejemanja subvencij od Ekosklada

ZENS pripravlja javno diskusij ( več v napovedniku) o rabi trajnih energetskih virov v stanovanjskih blokih. Projekta smo se lotili s polno optimizma, saj smo bili prepričani, da ob toliko medijskega pompa o hitrem uvajanju Podnebnega sporazuma, je le to pustilo tudi pozitivne rezultate na delu Ekosklada.

Res je, da Ekosklad s subvencijami pomaga zasebnim graditeljem in občinam, bili pa smo grdo razočarani, ko smo ugotovili, da prebivalci v stanovanjskih blokih niso upravičeni do tovrstnih subvencij.

Videnje poti v slovensko energetsko neodvisnost v novem mandatu Vlade RS

 
Videnje poti v slovensko energetsko neodvisnost v novem mandatu Vlade RS
 
Previharili smo Cerarjev mandat brez enega koraka v smer energetske neodvisnosti in sedaj smo na podobni poti. Stranka AB je vsaj z besedo v svojem volilnem programu omenila energetsko
neodvisnost, Levica pa v svojem volilnem programu namenjenem varovanju našega okolja.
 
In kakšna je naša realnost ? Dve tuji organizaciji ( WWF iz Avstrije nasprotuje gradnji HE na Savi in WWF iz Zagreba nasprotujejo gradnji HE na Muri).

Zakon o odpravi neumnosti!

V teh dneh se kar vrstijo predvolilna srečanja posameznih političnih strank, ki želijo sodelovati v volilnem nabiranju glasov za vstop v parlament. Vse predstavljajo tudi svoje volilne obljube, kaj želijo izvesti, če jim uspe prestopiti volilni prag.

V teh dneh je po naši deželi zakrožila informacija, koliko subvencij naša država podeli porabnikom fosilnih energentov in koliko podeli za izvajanje ukrepov za zmanjševanje toplogrednih emisij.

Dobrobiti od fotovoltaik si razdelimo uporabniki omrežja

Mag. Valenčič je v intervjuju med drugim povedal: "Cilji EU o zmanjševanju emisij ogljikovega dioksida so čista norost in absolutno neizvedljivi, prej kot bomo to razumeli, manj bo bolelo, ni pa nikakršnih izgledov, da bi se to kmalu zgodilo. Še enkrat malo za šalo pa še bolj zares: premog je gorivo prihodnosti za proizvodnjo elektrike, če premoga ne bomo kurili, tudi prihodnosti ne bo."

Strani