Back to top

Pobude in pisma

Dobrobiti od fotovoltaik si razdelimo uporabniki omrežja

Mag. Valenčič je v intervjuju med drugim povedal: "Cilji EU o zmanjševanju emisij ogljikovega dioksida so čista norost in absolutno neizvedljivi, prej kot bomo to razumeli, manj bo bolelo, ni pa nikakršnih izgledov, da bi se to kmalu zgodilo. Še enkrat malo za šalo pa še bolj zares: premog je gorivo prihodnosti za proizvodnjo elektrike, če premoga ne bomo kurili, tudi prihodnosti ne bo."

Kadar nočemo videti lastne prihodnosti...

Vstopamo v čas, ko bomo pričeli menjati energente za pogon naših vozil in bomo slej kot prej prešli na rabo električne energije. Cilj imamo vsi skoraj enak, razlika pa se ustvarja v naši pripravljenosti na takšne spremembe. Pričakovali bi, da bo naša država delala velike korake, saj državna inštitucija (Eko sklad) dela velike korake v to smer s podpiranjem nakupa (subvencioniranjem) električnih vozil.

POBUDA za ZAMENJAVO ELEKTRIČNEGA GRELNIKA VODE S TOPLOTNO ČRPALKO

ZENS začenja s vseslovensko akcijo ozaveščanja o pozitivnih učinkih zamenjave električnega grelnika vode s toplotno črpalko.

Osnovni namen naše akcije je seznanjanje širše javnosti, predvsem lastnikov individualnih in večastanovanjskih objektov, upravnikov zgradb in deležnikov na področju energetike o možnostih bistvenih dolgoročnih prihrankov, ki jih ponuja zamenjava električnega grelnika vode s toplotno črpalko. 

Več o naši pobudi in konkretnih izračunih zamenjave električnega grelnika vode s toplotno črpalko si preberite med našimi novicami.

Ko izvajalec lovi zaslužek, investitor pa ničesar ne pozna s področja rabe obnovljivih virov energije – primer Hotel Arija Ankaran

Po nekaj letih se ponovno oglašam v vašem časniku zaradi hotela Arija in sicer z nekaj predlogi vodstvu RKS, da pristopi k popravkom, kateri jim bodo prinesli zmanjšanje letnih obratovalnih stroškov in k sanaciji objekta. Seveda so to predlogi z našega delovnega področja.

Strani