Back to top

Novice

Evropsko sodišče glede rabe predpisov v državah članicah

18.01.2022

V ZENS smo pred časom zastavili vprašanje Sodišču Evropske unijie CURIA, glede izgradnje uplinjevalne naprave za organske odpadke (biomaso, prebrani odpadki, ki vsebujejo organski ogljik) za proizvodnjo energije, vezano na njihovo sodbo St.:C-2t19/09 z dne 25.2.2010 v zadevi Lahti Energia Oy in njegov odgovor. Naše vprašanje se je pojavilo kot odziv na nenavadne interpretacije slovenskih pristojnih organov.

Projekt ZENS med finalisti razpisa za energetske nagrade

12.04.2019

Z veseljem vam sporočamo, da se je naš projekt »OCENA PRIHRANKOV ENERGETSKIH UKREPOV« uvrstil med letošnje finaliste razpisa za energetske nagrade častnika FINANCE na vsebinskem področju Promocijski projekt URE/OVE.  Strokovna komisija je sprejela odločitev po kateri naš projekt klub izvrstnim ocenam ni bil izbran za zmagovalnega. Več o naši prijavi si preberite na spletni strani ZENS.

Vojna za odpadke

08.11.2017
Čas beži, vsi kateri se kakor koli ukvarjamo s problematiko naših odpadkov vidimo, da imamo zastoje
na tem področju in tako se rojevajo nove ideje. Eno od ideja pa spodaj delimo z vami.
 
Naše vsakdanje življenje ima za posledico, kot stranki produkt življenja, tudi ustvarjanje odpadkov,
ki jih lahko preprosto poimenujemo embalaža dnevnih potrebščin (e.g.

IZRAČUN ZAMENJAVE ELEKTRIČNEGA GRELNIKA VODE S TOPLOTNO ČRPALKO

06.08.2017

Varčna uporaba energije je eden od pogojev za osamosvojitev države od tujih energetskih virov. Z varčevanjem pri porabi energije na način, da se življenjski pogoji ne spremenijo, dosežemo prihranke, ki bistveno vplivajo na državno energetsko odvisnost in obenem zmanjšajo stroške vsakega posameznika za porabljeno energijo. Zamisel o zamenjavi električnega grelnika sanitarne vode s toplotno črpalko je eden od korakov pri doseganju manjše porabe energije, ki lahko na državnem ravni doprinese k pomembnem prihranku električne energije.

Strani